Loopbaancoaching is investeren in jezelf

loopbaancoaching

 

 

Vul eens als vaardigheidsoefening de volgende regel aan:

 

 

IK BEN EEN GEBOREN ...Mediteer daar even een aantal minuten op maar denk er niet te lang over na.

 

 

Vanuit die capaciteit je werk vorm geven maakt dat je doet waar je goed in bent en waar je genoegen aan beleeft. Je verspilt geen energie, je laadt jezelf herhaaldelijk op en je vermijdt overbelasting. Werken vanuit een efficiënt evenwicht. Vanuit die kracht ben je plooibaar in het maken van je eigen beslissingen en kun je je werk lang volhouden. De huidige en aankomende tijd vragen dat van ons.

 

 

1. beter wordenAls er sprake is van disfunctioneren of (in het ergste geval) dienstbeëindiging, zal dat een plaats moeten krijgen. En daar horen verschillende emoties bij: frustratie, ontgoocheling, boosheid en woede, verdriet, lijdzaamheid, apathie, besluiteloosheid, angst, etc. Al die gevoelens krijgen ruimte, en er wordt persoonlijke ontwikkeling toegewerkt naar aanvaarding.

 

 

2. (her)ontdekkenWie ben ik en wat kan ik? Dat zijn de twee centrale vragen waar gericht aan gewerkt wordt. Verleden en heden worden met elkaar in verband gebracht en het wordt duidelijk welke (kern)kwaliteiten en welk unieke talent  de (arbeidzame) toekomst verder gaan bepalen.

 

 

3.(richting) kiezenWat wil ik, is de laatste stap in het traject. Verworven inzichten omzetten naar richting en actie. Soms lijkt het eenvoudig, maar is het niet, soms lijkt het ingewikkeld, maar blijkt het ontzettend mee te vallen. Centraal staat het opereren vanuit de innerlijke kracht die gevonden is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Loopbaancoaching is investeren in jezelf”

Leave a Reply

Gravatar